Έχετε σκεφτεί ποτέ πως γίνεται η μεταφορά κάποιον πολύτιμων αντικειμένων ή κάποιον προϊόντων που χρειάζεται να είναι φρέσκα? Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι τα ψάρια και τα οπωροκηπευτικά. Πως λοιπόν φτάνουν τα ψάρια από τα μέρη που ψαρεύονται σε όλη την χώρα και ακόμα παραπάνω πως εξάγονται σε άλλες χώρες? Πώς διατηρούνται ώστε να μπορούν να φτάσουν στον πωλητή και στη συνέχεια στα σπίτια μας?
Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις τα προϊόντα πρέπει να μεταφέρονται σε συγκεκριμένες συνθήκες . Δηλαδή σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες ώστε να παραμένουν κατεψυγμένα και να μπορέσουν να καταναλωθούν άφοβα. Οι μεταφορικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιες μεταφορές είναι υποχρεωμένες να μπορούν να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις.
Οι μεταφορικές αυτές διαθέτουν κατάλληλα διαμορφωμένα φορτηγά προκειμένου να γίνονται τέτοιου είδους μεταφορές. Έτσι αυτές οι εταιρείες προσέχουν όχι μόνο σε τι θερμοκρασίες θα πρέπει να διατηρείται το κάθε προϊόν αλλά και πόσο καλά συσκευασμένα θα είναι προκειμένου να μη χαλάσουν κατά τη μεταφορά.
2 Σχόλια